Logo
Print this page

The Besnard Lakes (CAN) plus Tango with Lions (GR) at Six Dogs

Tango with Lions

PrimitiveMusic_Tango_01.jpg PrimitiveMusic_Tango_02.jpg PrimitiveMusic_Tango_03.jpg

PrimitiveMusic_Tango_04.jpg PrimitiveMusic_Tango_05.jpg

The Besnard Lakes

PrimitiveMusic_BesnardLakes_01.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_02.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_03.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_04.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_05.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_06.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_07.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_08.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_09.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_10.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_11.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_12.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_13.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_14.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_15.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_16.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_17.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_18.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_19.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_20.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_21.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_22.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_23.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_24.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_25.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_26.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_27.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_28.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_29.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_30.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_31.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_32.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_33.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_34.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_35.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_36.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_37.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_38.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_39.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_40.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_41.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_42.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_43.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_44.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_45.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_46.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_47.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_48.jpg

PrimitiveMusic_BesnardLakes_49.jpg PrimitiveMusic_BesnardLakes_50.jpg

  

primitivemusic BESNARD

Οι Besnard Lakes, μία από τις καλύτερες μπάντες της Καναδικής indie rock σκηνής, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, την Πέμπτη 1 Ιουνίου στο Six Dogs.

Το special set που θα μας παρουσιάσουν αποτελείται από δύο μέρη: 70 λεπτά με τα γνωστότερα τραγούδια από ολόκληρη τη μέχρι τώρα πορεία τους και στο encore ολόκληρο το εμβληματικό 2ο album τους, “The Besnard Lakes Are The Dark Horse”, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την κυκλοφορία του! Τη συναυλία θα ανοίξουν οι εξαιρετικοί Tango with Lions.

Εισιτήρια προπωλούνται, προς 13 ευρώ: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, The Lab, Rhythm Records και το www.viva.gr

Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 16 ευρώ.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00.

Πέμπτη 1 Ιουνίου, Six Dogs (Αβραμιώτου 6-8, Στ. Μετρό Μοναστηράκι, 210 3210510 / www.sixdogs.gr)

Διοργάνωση: Primitive Music

http://www.primitivemusic.gr/

https://www.facebook.com/PrimitiveMusicGr/

Σε έναν δικαιότερο κόσμο, οι Besnard Lakes θα ήταν πολύ γνωστότεροι και εμπορικά επιτυχημένοι. Ο ήχος τους είναι μοναδικός, πλούσιος, “μεγάλος”, ένας ιδιόμορφος ψυχεδελικός συνδυασμός ανάμεσα στη θορυβώδη έκσταση των My Bloody Valentine, τη μελωδικότητα των Beach Boys και τον ρομαντισμό των Fleetwood Mac!

Σχηματίστηκαν το 2003, στο Montreal του Quebec, στον Καναδά, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους album, “Volume 1 (The Besnard Lakes Album)”. Ο δημιουργικός τους πυρήνας αποτελείται από το ζευγάρι των Jace Lasek (φωνή, κιθάρα) και Olga Goreas (φωνή, μπάσο). Όπως είναι προφανές, η δεύτερη είναι ελληνικής καταγωγής.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στο Vancouver, αλλά γρήγορα μετακόμισαν στο Montreal, όπου το κόστος ζωής ήταν σημαντικά χαμηλότερο και οι γενικές συνθήκες ευνόησαν την ανάπτυξη μίας έντονης πολιτιστικής δραστηριότητας. Δεν είναι τυχαίο πως η τοπική σκηνή ανέδειξε ονόματα όπως οι Godspeed You! Black Emperor και οι Arcade Fire.

Επέλεξαν το όνομά τους από την περιοχή της Λίμνης Besnard, στην επαρχία του Saskatchewan, στον Δυτικό Καναδά. Στα πανέμορφα και μάλλον απομονωμένα τοπία της, οι Lace / Goreas καταφεύγουν κάθε καλοκαίρι αναζητώντας έμπνευση. Κάτι καλό πρέπει να τους προσέφεραν αυτές τους οι εξορμήσεις, αφού δύο από τα (μέχρι στιγμής) πέντε albums που έχουν κυκλοφορήσει ήταν υποψήφια για το Polaris Music Prize, του βραβείου για τον καλύτερο δίσκο της Καναδικής μουσικής σκηνής.

Φέτος, συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου από αυτά τα δύο, του περίφημου “The Besnard Lakes Are The Dark Horse” (2007), γεγονός που τους οδήγησε στην απόφαση να παίξουν το συγκεκριμένο album, στο σύνολό του, κατά τη διάρκεια του encore (!!!) σε όλες τις συναυλίες της επερχόμενης Ευρωπαϊκής περιοδείας τους.

Είναι μία σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε, πέρα από τα γνωστότερα τραγούδια από ολόκληρη τη δισκογραφία τους, τον δίσκο που τους έβαλε στον χάρτη της παγκόσμιας σκηνής, με υπέροχα highlights όπως το “Disaster”, το “For Agent 13” και το “Devastation” και με συμμετοχές μελών των Godspeed You! Black Emperor, των Dears και των Stars.

To 2010, οι Besnard Lakes τιμήθηκαν και πάλι με μία υποψηφιότητα για το Polaris, με το τρίτο τους album, “The Besnard Lakes Are The Roaring Night”. Άλλη μία υπέροχη, στο σύνολό της, δουλειά που ανέδειξε σπουδαία κομμάτια όπως τα “Albatross”, “And This Is What We Call Progress”, “Like The Ocean, Like The Innocent pts 1&2”.

To 2013, συμπεριλήφθηκαν πάλι στις προκαταρκτικές υποψηφιότητες, χωρίς να μπουν στην τελική λίστα, με το “Until In Excess, Imperceptible UFO”. Το album τους βοήθησε να γίνουν γνωστότεροι στο ευρύτερο κοινό, κυρίως χάρη στα καταπληκτικά singles “People Of The Sticks” και “Colour Yr Lights In”.

H πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, είναι το 5ο album τους, “A Coliseum Complex Museum” (2016), ηχογραφημένο και αυτό - όπως σχεδόν όλα τα προηγούμενα - στο δικό τους Breakglass Studio. Η μπάντα αποτελείται πλέον από 5 άτομα (με την προσθήκη ενός 6ου στις ηχογραφήσεις), συνδυάζοντας πάντα τα ανδρικά με τα γυναικεία φωνητικά και με τις ιδιαίτερες (φαινομενικά) ετερόκλητες επιρροές να εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τον ήχο τους.

Την 1η Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία πραγματικά σπουδαία μπάντα, για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα, σε ένα special set μίας περιοδείας που θα κλείσει με τη συναυλία τους εδώ. Ακολουθούν λίγα λόγια από τους ίδιους προς όλους τους φίλους τους:

“Τα encores ήταν πάντα ένα περίεργο πράγμα - αναμενόμενα, χωρίς να είναι αναμενόμενα. Είναι ένα σημάδι ευγένειας και σεβασμού από το κοινό προς τον καλλιτέχνη, αλλά πολλές φορές το χειροκρότημα πριν το encore μπορεί να οδηγήσει και σε αμηχανία, ιδίως σε περιπτώσεις όπου η προηγηθείσα εμφάνιση δεν το αξίζει. Έχουμε παλέψει πολύ με αυτό κατά τη διάρκεια της καριέρας μας, αναρωτώμενοι αν ο κόσμος θέλει περισσότερο ή αν απλά ο ενθουσιασμός του φθίνει.

Όποτε βρισκόμαστε κάτω από τη σκηνή, ακριβώς τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί το κυρίως set και αναμένεται το encore, έχουμε προσπαθήσει να σχηματίσουμε μία σωστή αίσθηση του πως είναι ένα καλό χειροκρότημα. Δεν θα πρέπει να ηχεί υποχρεωτικό ή βγαλμένο με τη βία.

Η έντασή του δεν πρέπει να μειώνεται σταδιακά και να χαμηλώνει. Οφείλει να ακούγεται χαρούμενο, ενθουσιασμένο και ευγνώμων. Δεν επιστρέψαμε ποτέ στη σκηνή χωρίς να αισθανθούμε πως αξίζουμε να βρισκόμαστε εκεί και πως το κοινό δεν προσπαθεί απλά να μας κολακέψει, ή απλά συμμετέχει στο αναμενόμενο και συνηθισμένο τελετουργικό του τελευταίου χειροκροτήματος.

Τούτων λεχθέντων, μετά το κυρίως set σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή περιοδεία μας τον Μάιο του 2017, που θα κλείσει στην Αθήνα την 1η Ιουνίου, θα παίξουμε ολόκληρο το ‘… are the Dark Horse’ για εσάς, από το τέλος προς την αρχή. Έχουν περάσει 10 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε και θέλουμε να κάνουμε κάτι το ξεχωριστό για να σας ευχαριστήσουμε για όλα τα χρόνια που μας προσφέρετε την αγάπη σας.”

http://www.thebesnardlakes.com/

https://www.facebook.com/thebesnardlakes/

https://twitter.com/besnardlakes

https://www.youtube.com/user/besnardlakes

Οι Tango with Lions σχηματίστηκαν το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου) ξεκινώντας σαν μια μεταβαλλόμενη ομάδα μουσικών και εξελίχθηκαν στη σημερινή σταθερή πλέον σύνθεση του συγκροτήματος. Το ντεμπούτο album, “VerbaTime”, κυκλοφόρησε το 2010 και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, ενώ το κομμάτι “In A Bar” έχει σπάσει ρεκόρ ακροάσεων στο you tube.

Το δεύτερο album “A Long Walk” κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2013 και συμπεριλήφθηκε μέσα στους καλύτερους δίσκους της χρονιάς από τον μουσικό Tύπο, ενώ ψηφίστηκε στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα albums του 2013 από το Mixgrill.gr.

Τα τραγούδια των Tango with Lions είναι ένας μεγάλος περίπατος, όπου οι γλυκόπικρες μελωδίες και οι ονειρικοί στίχοι συναντούν γεμάτες ενορχηστρώσεις. Ατμοσφαιρικός ηλεκτρισμός με σκοτεινά ξεσπάσματα, μυσταγωγικές μελωδίες τρομπονιού, ένα παλιό πιάνο και ένα σκοτεινό και στιβαρό rhythm section, πλαισιώνουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που πλανάται γύρω από τη φωνή της Kat. Το κάθε τραγούδι των Tango with Lions είναι και μια μικρή ιστορία, με διαδρομές μέσα σε σκοτεινά όνειρα, νυχτερινά ταξίδια, ηλιόλουστες φαντασιώσεις, αναμνήσεις και ιστορίες αγάπης και αποχωρισμού.

Ο τρίτος δίσκος τους αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την Inner Ear Records.

https://www.facebook.com/tangowithlionsband/

http://inner-ear.gr/artists/tango-with-lions/

Last modified onTuesday, 06 June 2017 16:42
Rate this item
(0 votes)
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.